tweet tweet

Thursday, 5 January 2012

Muslim Perancis Di Penjara Kerana Tumbuk Jururawat Yang Cuba Membuka Burqa IsterinyaSEORANG lelaki Muslim Perancis menerima hukuman penjara kerana menumbuk seorang jururawat yang cuba membuka burqa isterinya semasa isterinya bersalin di Perancis.

Nassim Mimoune, 24, terpaksa diusir keluar dari bilik bersalin apabila mengherdik kasar doktor perbidanan dan memanggilnya 'perogol' ketika doktor itu menjalankan pemeriksaan pada kemaluan isterinya .

Dia kemudiannya melihat melalui tingkap dan mendapati seorang jururawat cuba membuka pakaian purdah isterinya kerana wanita itu telah sampai tempoh melahirkan anak.

Lelaki itu memecahkan pintu yang dikunci dan memukul jururawat itu di muka dan menuntutnya menggantikan purdah itu sepenuhnya.

Selepas isterinya selamat melahirkan anak lelaki, Mimoune diusir dari bangunan itu oleh pengawal keselamatan dari hospital di Marseille dan kemudiannya ditangkap oleh pihak polis kerana menyerang jururawat itu.

Seorang hakim di selatan Perancis mengarahkan Mimoune di penjarakan selama enam bulan pada bermula Rabu lalu dan memberitahunya bahawa nilai-nilai agama tidak boleh melawan undang-undang republik itu.

Sumber: Dailymail.co.uk

2 comments:

  1. wah, entry yang bagus, blog ni pun lawa, keep up the good work! :D

    ReplyDelete